Wczytuję dane...
Waga produktu: 1 kg
Realizacja zamówienia: 1 dni
Wysyłka od: 10.95 PLN
Producent: Mary Rose

Mary Rose - Kawa ziarnista Guaxupe 1 kg

Mary Rose – brazylijska kawa o wysokiej jakości, idealna na każdą okazję

Kawy marki Mary Rose stworzone są z wysokiej jakości, starannie wyselekcjonowanych ziaren. Pochodzą z Brazylii, która króluje w rankingu światowych producentów kawy - w kraju tym wytwarzanych jest aż 3,5 miliona ton kawy rocznie! Kawy Mary Rose to efekt pracy brazylijskich plantatorów - ekspertów w swojej dziedzinie, którzy doskonale wiedzą, jak uprawiać rośliny, aby wydobyć z nich najcenniejsze i najsmaczniejsze ziarna. Ziarna poddawane są obróbce naturalnej - tzw. metodą suchą, która polega na suszeniu ich bez użycia wody, na słońcu. Kawy Mary Rose zadowolą wszystkie, nawet najbardziej wymagające podniebienia. Dzięki uniwersalnej metodzie palenia - omniroast - nadają się do parzenia zarówno w domowych warunkach, jak i z użyciem profesjonalnego sprzętu. Doskonałe do picia w domu, w pracy, wspólnie z przyjaciółmi i rodziną.

Mary Rose – kwintesencja jakości, odpowiedzialności i tego, co najzdrowsze

Dlaczego powinieneś wybrać właśnie Mary Rose?

  • Produkty Mary Rose cechuje wysoka jakość. Aby ją zagwarantować, sprawujemy osobisty nadzór nad poszczególnymi etapami ich produkcji. Przestrzegamy wielu norm, aby produkt, który trafi w Twoje ręce, był możliwie najlepszy.
  • Współpracujemy wyłącznie z zaufanymi dostawcami, którzy dzielą nasze poglądy odnośnie poszanowania środowiska naturalnego i zapewnienia godnych warunków pracy zatrudnionych przez nich pracowników.
  • Estetycznie zaprojektowana etykieta, cieszy oko i sprawia, że opakowanie pięknie prezentuje się na półce w kuchni.

Jak powstaje kawa Mary Rose?

Krok 1. Kawa Mary Rose dorasta na brazylijskich plantacjach. Owoce kawy są ręcznie zbierane przez plantatorów i uważnie selekcjonowane. Z wysuszonych w promieniach słońca owoców, wydobywa się zielone, surowe ziarna, które wyruszają w długą podróż i ostatecznie trafiają do palarni.

Krok 2. Niewielkie porcje kawy palone są w specjalnym piecu, w którym temperatura osiąga nawet 250 °C! Ziarna obracają się w maszynie i pękają pod wpływem wysokiej temperatury - ten moment to tzw. crack. Prażą się przez kilka minut. Mała skala produkcji ma odzwierciedlenie w wysokiej jakości kawy, która powstaje pod szyldem marki Mary Rose.

Krok 3. W trakcie palenia kawy, mistrz palenia, czyli roaster, czeka na odpowiedni moment, aby wyjąć ziarna kawy z pieca, sprawdzając co kilka chwil stopień ich wypalenia.

Krok 4. Kawa wysypywana jest przez specjalne drzwiczki do obracającego się bębna - mieszalnika, wyposażonego w ramiona, które rozprowadzają ziarna równomiernie. W ten sposób zostają schłodzone, a proces palenia kawy zostaje zatrzymany.

Krok 5. Gotowe ziarna kawy Mary Rose pakowane są w specjalne opakowania, które zatrzymują na dłużej jej wyjątkowe walory aromatyczne i smakowe. Następnie gotowa paczka kawy trafia na twoją półkę kuchenną!

Kawa ziarnista Mary Rose Guaxupe uprawiana jest w regionie Gadułę, w południowej części stanu Minas Gerais, w Brazylii. Kawa dorasta na uprawach mieszczących się na wysokości około 800-1000 metrów n.p.m. Ziarna kawy Guaxupe są duże, oznaczone według klasyfikacji jako 17/18. Są miękkie, lekkie i porowate. W przygotowanym z nich naparze wyczuwalna jest lekka kwaskowość. Po zaparzeniu kawa Guaxupe marki Mary Rose charakteryzuje się owocowymi, orzechowymi i czekoladowymi nutami.

Kawa ziarnista Mary Rose 1kg Arabika

Informacje dodatkowe:

Obróbka: naturalna

Region: Guaxupé, Minas Gerais

Wysokość uprawy: około 800-1000 metrów n.p.m.

Wielkość ziaren: 17/18

Jakość ziaren: strictly soft beans, specialty

Metoda palenia: omniroast

Smak i aromat: pomarańcza, orzechy laskowe, mleczna czekolada

Kwasowość: lekka

Składniki: 100 % kawa palona, ziarnista arabica

Masa netto: 1000 g

Wyprodukowano dla: Venusti Sp. z o.o.

Kraj pochodzenia: Brazylia

Najlepiej spożyć przed: data ważności i nr partii na opakowaniu

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

UWAGA! Produkt może zawierać orzechy, zboża.

Kawa ziarnista Mary Rose Guaxupe - jak zaparzyć?

Wszystkie kawy marki Mary Rose wypalane są w stopniu określanym jako omniroast. Kawy omniroast są innowacyjne i uniwersalne. Pod względem stopnia palenia plasują się pomiędzy kawami jasnymi a ciemnymi. Charakteryzują się wyważonym smakiem i aromatem, który łączy w sobie cechy zarówno jasnych, jak i ciemnych kaw. Największą zaletą kaw omniroast jest to, że można je parzyć właściwie każdą metodą - w ekspresie przelewowym, ciśnieniowym, kolbowym, automatycznym czy w kawiarce, a także alternatywnymi metodami - przy użyciu dripa, chemexa, syfonu czy french pressa.

Szablony produktu

  • EAN (GTIN): 

    5904665802175

  • Nazwa handlowa: 

    Mary Rose - Kawa ziarnista Guaxupe 1kg

  • Waga: 

    1000

  • Waga produktu z opakowaniem jednostkowym: 

    1

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...

BLAAAABLAAA