Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia: 0 godzin
Wysyłka od: 9.99 PLN

Matero Palo Santo PORONGO

Kształt kielicha sprawia, że model ten może służyć zarówno do yerba mate Paragwajskiej jak np El Pajaro czy argentyńskie Rio Negro jak też do miałkich mate brazylijskich i urugwajskich. Przypomina brazylijskie naczynie cuia, służące do chimarrao. Specjalny szeroki kołnierz,  pozwala na usypanie charakterystycznego kopczyka robionego w wersji chimarrao.

Piękne, duże Palo santo posiadające dobrze okute grube ścianki i pojemności.

Parametry:

wysokość: ok. 14 cm

głębokość: ok. 7-8 cm

śr. otworu na przewężeniu: ok. 4,5 cm

Do tego naczynka polecamy bombille o dł. ok. 15-18 cm.

UWAGA - Naczynia toczone i okuwane są ręcznie, sztuki mogą nieznacznie różnić się kształtem. Naczynko może posiadać drobne ryski, niedoskonałości powstałe w transporcie z Ameryki Południowej. Nie mają one żadnego wpływu na funkcjonalność produktu.

Pod wpływem zmian wilgotności na drewnie mogą pojawiać się też okresowo drobne spękania, jednak dzięki metalowemu okuciu nie będą stanowić problemu.

W celu wzmocnienia i zahartowania naczynia polecamy wykonać tzw. curado:

1. Naczynko należy wypłukać wodą,

2. Pozostawić do całkowitego wyschnięcia,

3. Wysmarować wnętrze Palo Santo masłem lub oliwą,

4. Pozostawić tłuszcz we wnętrzu naczynka na dwie doby,

5. Wypłukać naczynko z pozostałości tłuszczu i przygotować w nim Yerba Mate.

Szablony produktu

  • EAN: 

    5903867009412

BLAAAABLAAA