Yerba Mate Green Limao BIO 50g
Ta yerba mate jest odpowiednia dla: ☟
- wegan,
- wegetarian,
- nietolerujących laktozy,
- osób z alergiami na orzechy i gluten
Mieszanka ta oprócz liści ostrokrzewu paragwajskiego zawiera aż 8% bio dodatków ziołowych - liść mięty, trawę cytrynową i werbenę cytrynową.
Składniki:
- yerba mate green (Ilex Paraguariensis) BIO 92% - kraj pochodzenia: Brazylia,
- trawa cytrynowa BIO (3%),
- mięta BIO,
- werbena cytrynowa ziele BIO
Dodatkowe informacje:
✅ Brazylijska Yerba Mate Green jest chronioną marką. Susz ostrokrzewu paragwajskiego, uprawianego w słonecznych miejscach na terenach nieskażonych modyfikowanym uprawami, co nadaje jej delikatności i pozbawia napar gorzkiego smaku.
✅ Susz pochodzi z południowych stanów Brazylii. gdzie o stek lat kultywowanę sa tradycje zbierania , suszenia i pakowania yerba i erva mate jak zwą ją brazylijczycy
✅ Dorasta w dzikich siedliskach.
✅ Tradycyjnie zbierana i suszona według zaleceń uznanych plantatorów z rejonu Rio Grande do Sul.
✅ Mate Green z potwierdzającym autentyczność produktu - chronionym logo z frazą Mate Green i Tukanem daje gwarancje, że yerba mate została przebadana, wszystkie składniki mają odpowiednie atesty a towar jest odpowiednio zapakowany.
✅ Certyfikat Ekologiczny Producenta PL-EKO-07-12921
ORGANICZNA Brazylijska yerba mate BIO 1kg
z dzikich słonecznych plantacji. Uważana za najlepszą pod kątem jakości i działania yerba mate na rynku!
Doskonały wybór dla początkujących mateistów oraz osób dbających o sylwetkę.
- Wyjątkowy, głęboki smak
- Udowodniona badaniami czystość produktu
- 20-letnia historia sprzedaży na międzynarodowym rynku
- Z naturalną kofeiną
- Delikatny i pozbawiony gorzkiego smaku napar
- Tradycyjny proces suszenia gorącym powietrzem
- Pozytywny wpływ na przemianę materii
- Naturalne składniki i aromaty
- Wspomaganie metabolizmu
- Uprawia w bogatym w minerały środowisku.
- Poczucie świeżości i pobudzenia
- Selekcjonowane duże 4 mm i 5 mm listki mate, pozbawione pyłu
- Skupienie i wydajność
- Moc dodatków funkcjonalnych.
- Pakowane w systemie HACCP
- Soczysta zielona barwa dzięki pochodzeniu z dzikiej uprawy
Wykorzystaj swój maksymalny potencjał!
Sposób parzenia w skrócie:
- Umieścić bombillę w naczyniu,
- Nasypać suszu uzupełniając je od 1/3 do 2/3 pojemności,
- Zalać wodą o temp. 75-85 stopni C.
- Nie należy mieszać bombillą.
- Raz zaparzony susz można ponownie zalewać do 7 razy
Najlepiej spożyć przed:/ nr partii produkcyjnej znajdują się na opakowaniu.
Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.