KŁODAWSKA Sól 1,1kg Niejodowana Kamienna NATURALNA
Zalecana do przetworów, posiada właściwości konserwujące. Sól kłodawska zapeni potrawom niepowtarzalny smak. Przeprowadzone w laboratoriach zewnętrznych badania potwierdzają obecność w niej śladowych ilości makro i mikroelementów takich jak:
- potas,
- magnes,
- żelazo,
- selen,
- wapń,
- mangan.
Kłodawska Sól kamienna, klasyczna przyprawa poprawiająca smak przetworów domowych. Znana od lat w polskiej kuchni jest niezbędna do kiszenia ogórków, konserwowania, peklowania itd.
Nie zawiera alergenów oraz środków spożywczych GMO (genetycznie modfikowanych).
Jako jedna z niewielu soli dostępnych na rynku nie zawierająca w swym składzie E 536 ( żelazocyjanek potasu K4Fe(CN)6), jak również jodku potasu KI.
Sól Cechsztyńska (Kłodawska, kamienna) jest minerałem o wysokim stopniu czystości 97% czystego chlorku sodowego ( NaCl) zawierającym najbogatsze źródło „pierwiastków życia”, czyli mikroelementów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka.