Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia: 1 dni
Wysyłka od: 10.95 PLN
Producent: BAUCK HOF

MIESZANKA NA SERNIKOBROWNIE BEZGLUTENOWA BIO 350 g - BAUCK HOF

SKŁADNIKI

cukier buraczany*, skrobia kukurydziana*, mąka ryżowa*, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* 8 %, płatki gorzkiej czekolady* 6 % (nierafinowany cukier trzcinowy*, miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*)), substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, sól kamienna, wanilia*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Mieszanka do pieczenia bezglutenowego brownie z kremem sernikowym.

Opakowanie zawiera 300 g mieszanki na ciasto brownie, 50 g mieszanki na krem sernikowy.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

****Do przygotowania klasycznej wersji ciasta potrzeba:

- 125 g miękkiego MASŁA,

- 1 jajo,

- 100 ml MLEKA.

Do przygotowania klasycznej wersji kremu potrzeba:

- 250 g chudego twarogu,

- 1 jajo.

1. Rozgrzej piekarnik do 180°C z funkcją grzania góra/dół i wyłóż papierem do pieczenia dno tortownicy (średnica 25 cm).

2. Umieść mieszankę na ciasto brownie w misce i wymieszaj z masłem, jajkiem i mlekiem. W drugiej misce wymieszaj mieszankę na krem ​​sernikowy z chudym twarogiem i jajkiem.

3. Wlej ciasto na brownie do tortownicy i równomiernie rozprowadź. Następnie za pomocą łyżki stołowej rozsmaruj krem ​​sernikowy na wierzchu.

4. Czas pieczenia wynosi 40 minut na średniej wysokości rusztu.

5. Pozwól dobrze ostygnąć przed jedzeniem.

****Do przygotowania ciasta w wersji wegańskiej potrzeba:

- 100 g margaryny,

- 100 ml napoju roślinnego.

Do przygotowania wegańskiej wersji kremu potrzeba:

- 150 g wegańskiej alternatywy serka śmietankowego,

- 150 g wegańskiej alternatywy twarogu.

1. Rozgrzej piekarnik do 180°C z funkcją grzania góra/dół i wyłóż papierem do pieczenia dno tortownicy (średnica 25 cm).

2. Umieść mieszankę na ciasto brownie w misce i wymieszaj z margaryną i napojem roślinnym. Mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji. W drugiej misce wymieszaj mieszankę na krem ​​sernikowy z wegańską alternatywą serka śmietankowego i wegańską alternatywą twarogu.

3. Wlej ciasto na brownie do tortownicy i równomiernie rozprowadź. Następnie za pomocą łyżki stołowej rozsmaruj krem ​​sernikowy na wierzchu.

4. Czas pieczenia wynosi 40 minut na średniej wysokości rusztu.

5. Pozwól dobrze ostygnąć przed jedzeniem.

WSKAZÓWKA: Ciasto na brownie będzie wyjątkowo ciągliwe, jeśli dodasz 2 łyżki melasy.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g suchej mieszanki

Wartość energetyczna - 1623 kJ/383 kcal

Tłuszcz - 2,9 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,6 g

Węglowodany - 84 g

w tym cukry - 54 g

Błonnik - 3,7 g

Białko - 3,7 g

Sól - 0,15 g

INFORMACJA ALERGENNA

Może zawierać ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, białka MLEKA, SOJĘ i nasiona sezamu.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

  • WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
  • Certyfikat bio: CERTYFIKAT BIO
  • BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)
  • WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
  • BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
  • Producent - nazwa i adres: BAUCK GMBH, DUHENWEITZ 4, 29571 ROSCHE

BAUCK HOF

Waga: 0.371

Szablony produktu

  • Cechy dodatkowe: 

    ekologiczne

  • Certyfikat: 

    Ekologiczny

  • EAN (GTIN): 

    4015637013329

  • Nazwa handlowa: 

    BAUCK HOF

  • Waga: 

    0.35

BLAAAABLAAA