Yerba Mate Tyga Compuesta con Moringa 500g
Yerba mate Tyga jest wytwarzana ręcznie przez absolwentów Szkoły Nauk Intuicyjnych z myślą o wspieraniu edukacji. Markę założył Carlos Conti, założyciel wspomnianej szkoły. Czarne opakowanie od razu przyciąga wzrok i zachęca do bliższego przyjrzenia się. Na opakowaniu znajduje się interesujący cytat i słowa Hipokratesa: „Niech twoje jedzenie będzie twoim lekarstwem”, co natychmiast skłania do refleksji.
Yerba mate Tyga składa się z ostrokrzewu paragwajskiego i dodatku indyjskiej moringi olejodajnej (1,8%). Moringa to niezwykle interesująca roślina o wielu właściwościach zdrowotnych, bogata w minerały, witaminy i przeciwutleniacze, i z pewnością wyjątkowa.
Po otwarciu opakowania poczujesz ładne, mocne i średnio pocięte liście, niewielką domieszkę łodyg i minimalną ilość pyłu. Aromat mieszanki można określić jako przyjemny, świeży, drzewny z lekką dymną nutą. Smak jest początkowo łagodny, z nutą moringi w tle. Sam napar, z silną kwasowością, z czasem staje się bardziej gorzki i intensywny. Dymne nuty w tle pięknie zamykają całą kompozycję smakową Tygi. Pod względem pobudzenia jest ona lekko pobudzająca, ale najważniejszym aspektem tego mate jest jego smak.
Składniki:
- yerba mate (Ilex paraguariensis) 98,2 %, Moringa 1,8%
- Kraj pochodzenia: Argentyna
Sposób parzenia:
- Susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia ok. 150-200 ml oraz zalewa wodą o temperaturze 70-80 stopni C.
- Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, do utraty jego walorów smakowych.
- Susz można zalewać wodą z lodem.
Najlepiej spożyć przed:/ nr partii produkcyjnej znajdują się na opakowaniu.
Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnym opakowaniu.