Yerba Mate La Dicha Barbacua (arpillera) 500g Elaborada Argentyna
La Dicha Barbacuá to suszona yerba mate, która poddawana jest tradycyjnej obróbce barbacuá, obejmującej wielogodzinne wędzenie gałęzi z liśćmi w specjalnie skonstruowanym pomieszczeniu, do którego wprowadzany jest dym z ogniska. Proces ten nadaje naparowi szerokie spektrum smaków, bogate w drzewne i dymne nuty. Natomiast 24-miesięczne leżakowanie zapewnia harmonię smaku. Suszona yerba mate jest średnio zmielona, z dodatkiem drobnych liści, łodyg o standardowej wielkości i umiarkowanej ilości pyłu. Aromat jest bardzo łagodny, z subtelną drzewną nutą i leśną wietrzykiem w tle.
Całość zapakowana jest w foliowy woreczek oraz w drugą warstwę, którą stanowi konopny worek, który sprawia, że pozycja ta świetnie nadaje się, aby obdarować nią bliską osobę pijącą mate.
Składniki:
- yerba mate (Ilex paraguariensis) 100%
- Kraj pochodzenia: argentyna
Sposób parzenia:
- Susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia ok. 150-200 ml oraz zalewa wodą o temperaturze 70-80 stopni C.
- Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, do utraty jego walorów smakowych.
- Susz można zalewać wodą z lodem.