Yerba Mate La Dicha Tradicional Worek konopny (arpillera) 500g Argentyna
Yerba Mate La Dicha to kolejna propozycja dla fanów niszowym pozycji na naszym rynku. Ten argentyński klasyk to pozycja warta uwagi ze względu na swój unikatowy charakter, który dobrze oddaje określenie, iż jest to produkt craftowy (rzemieślniczy).
La Dicha to argentyńska marka yerba mate produkowana przez niewielki zakład przetwórczy Molinos Braun w Oberá, w prowincji Misiones. Nazwa „Molinos” (po hiszpańsku „młyny”) nawiązuje do tradycyjnego określenia zakładów przetwarzających yerba mate, a miasto Oberá słynie z niszowej, rzemieślniczej produkcji yerba mate. Na opakowaniu podano, że suszone liście były leżakowane przez 24 miesiące, co przyczynia się do ich harmonijnego i delikatnego smaku.
Aromat jest subtelny i drzewny, z intensywną, słodką i kremową nutą. Przywołuje zapach dobrze przyprawionego, jasnego drewna. Dzięki metodom produkcji La Dicha Yerba Mate charakteryzuje się łagodnym i zrównoważonym smakiem oraz wyjątkowym aromatem.
Wyprodukowany przez małego i niezależnego producenta z Missiones.
Składniki:
- yerba mate (Ilex paraguariensis) 100%
- Kraj pochodzenia: Argentyna
Sposób parzenia:
- Susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia ok. 150-200 ml oraz zalewa wodą o temperaturze 70-80 stopni C.
- Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, do utraty jego walorów smakowych.
- Susz można zalewać wodą z lodem.