Yerba Mate AmandaOrganica
Klasyczna argentyńska yerba mate bez domieszek ziołowych oraz owocowych z upraw bez sztucznych nawozów i chemicznych środków ochrony.
Amanda Elaborada jest dla Polaków napojem szczególnym - jest to sztandarowy produkt plantacji założonej przez naszego rodaka Jana (Juana) Szychowskiego. Jedenastoletni Szychowski wraz z rodziną znalazł się w grupie polskich emigrantów, którzy w 1900 r. przybyli do prowincji Misiones w Argentynie. Tam po kilkunastu latach ożenił się i założył warsztat kowalski, a w wolnym czasie hobbystycznie konstruował maszyny różnego pomysłu. Jednym z jego wynalazków była maszyna do cięcia liści i gałązek ostrokrzewu paragwajskiego, dzięki której założył przedsiębiorstwo produkujące yerba mate Amanda.
Został odznaczony Brązowym Krzyżem Zasługi przez rząd II Rzeczpospolitej, a po wojnie otrzymał honorowe członkostwo w National Geographic Society. Yerba Mate Amanda Elaborada jest więc napojem, którego każdy polski mateista powinien przynajmniej raz spróbować.
Smak i aromat yerba mate:
Składniki:
- yerba mate (Ilex paraguariensis) 100% -kraj pochodzenia: Argentyna
- Susz składa się w stu procentach z listków i patyczków ostrokrzewu paragwajskiego.
Sposób parzenia:
- Susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia ok. 150-200 ml oraz zalewa wodą o temperaturze 70-80 stopni C.
- Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, do utraty jego walorów smakowych.
- Susz można zalewać wodą z lodem.Sposób parzenia yerba mate
- Najlepiej spożyć przed:/ nr partii produkcyjnej znajdują się na opakowaniu.
- Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnym opakowaniu.
Szablony produktu
-
Stan:
Nowy