Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia: 1 dni
EAN: 5903357305185
Wysyłka od: 9.99 PLN

Yerba Mate Green Matcha Ceremonial Premium - 100g

Yerba Mate Green Matcha Ceremonial to sproszkowana yerba mate.

Liście yerba mate są specjalnie przetwarzane na wzór japońskiej sproszkowanej herbaty Matcha. Ściera się je na proszek kamiennych żarnach. Rezultatem jest maksymalizacja zawartości przeciwutleniaczy, polifenoli, witamin i minerałów, które od wieków przynoszą siłę użytkownikom yerba mate.

Sposób przygotowania:

Połowę małej płaskiej łyżeczki od herbaty  2,5 g zalewamy 250 ml ciepłej wody o temperaturze około 70-80°C. Następnie mieszamy  aż do rozpuszczenia i pojawienia się pianki.

Przygotowanie Matcha Ceremonial w sposób azjatycki

Koktail cytrynowy Mate Green Ceremonial:

  • Banan 1 szt
  • Cytryna 1/3
  • Świeża mięta gałązka
  • Matcha ceremonial 1 łyżeczka
  • Jogurt naturalny 2 łyżki
  • Woda mineralna 1/4 szklanki
  • Blendujemy. Gdy za gęste, dodajemy wody.

Do czego jeszcze używać Mate Green Ceremonial?

Daje ona nieograniczone możliwości kulinarne.

Idealnie uzupełnia ona wypieki do ciast, wszelkiego rodzaju koktajle i szejki na bazie mleka owsianego, kokosowego lub ryżowego. W Ameryce Południowej używa się jej lodów, makaronu, chleba, ciastek a także do zup. Ktoś  kto lubi zwykłe mleko ma nieograniczone wręcz możliwośći łaczenia Ceremonial z kakao, cynamonem oraz przetworami mlecznymi.

Mate Green Ceremonial

Można dodawać do mlecznej czekolady roztopionej na małym ogniu, pół łyżeczki od herbaty tak by nie zdominowała smaku.

Na bzie Ceemonial możemy robić oryginalne hot latte, cold latte a także dodawać ją do zimnych soków i napojów.

Przepis na Yerba mate Ceremonial Latte

Doskonała, energetyzująca latte z dodatkiem mleka roślinnego.

  • 1 łyżeczka Yerba mate Ceremonial
  • 0,5 szklanki 125 ml mleka roślinnego np ryżowego lub migdałowego
  • 1-2 łyżeczki syropu z agawy lub syropu klonowego, ewentualnie miodu.
  • dodatek aromatyzujący w tym wypadku np. szczypta wanilii, cynamonu, imbiru oraz chili

Do przygotowania naszej Latte potrzebna jest wysoka szklanka i spieniarka do mleka.

  • 1 łyżeczkę proszku rozpuścić w odrobinie zimnej wody przy pomocy spieniacza.
  • Mleko roślinne dosłodzić, dodać przyprawy.
  • Całość podgrzać
  • Spienić spieniaczem do mleka.
  • Spienionym mlekiem zalać rozpuszczoną matchę.

Składniki: Sproszkowana Yerba Mate (Ilex paraguariensis) 100%

Kraj pochodzenia: Brazylia

Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym miejscu

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...

BLAAAABLAAA