Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia: 1 dni
Wysyłka od: 10.95 PLN

↘️ Yerba Mate ANDRESITO Especial Terere - argentyńska despalada o grubo ciętych listkach w stylu "Canchada"

Argentyńska yerba mate pochodząca z powstałej w 1983 roku przetwórni i plantacji Yerbatera Andresito, która słynie z produktów wysokiej jakości. Zawiera grubo krojone listki w stylu "Canchada" oraz niewielką ilość patyczków i pyłu.

Yerba mate Andresito uprawiana jest w najbardziej wysuniętych na północ rejonach prowincji Misiones znajdujących się wokół obszarów chronionych Iguazu National Park. Są to tereny o bardzo niskim zanieczyszczeniu środowiska, a pochodzące stamtąd produkty rolne słyną z wysokiej czystości.

Andresito Terere dzięki specjalnej metodzie krojenia liści, oraz niewielkiej zawartości patyczków i pyłu, świetnie nadaje się do przygotowanie jej na zimno. Pięknie zielony susz będzie również dobrze smakować z sokiem, lub dodatkim cytrusów - możliwości orzeźwiającego terere są nieograniczone. W smaku jest bardzo przyjemna, znajdziesz w niej głównie nuty trawiaste i lekko orzechowe, zostawia miłą cierpkość na języku. Nie przytłacza gorzkim ani dymnym smakiem, dlatego możemy śmiało ją polecić osobom szukającym klasycznego, ale delikatniejszego smaku idącego w parze z porządną dawką pobudzenia.

Składniki: 

  • yerba mate (Ilex paraguariensis) 100% - kraj pochodzenia: Argentyna
  • Susz składający się tylko z selekcjonowanych, grubo ciętych listków i niewielkiej ilości patyczków ostrokrzewu paragwajskiego.

❄️ Spróbuj Yerba Mate na zimno: ❄️

  • Zalej susz lodowatą wodą. Pamiętaj nie zimną tylko LODOWATĄ
  • Jeśli możesz dodaj kostki lodu
  • Poczekaj kilka minut, aż yerba mate uwolni swoją MOC
  • Ciesz się chłodzącą mocą TERERE!

♨️ Sposób parzenia w skrócie: ♨️

  1. Umieścić bombillę w naczyniu,
  2. nasypać suszu uzupełniając je od 1/3 do 2/3 pojemności,
  3. zalać wodą o temp. 75-85 stopni C.
  4. Nie należy mieszać bombillą.

Raz zaparzony susz można ponownie zalewać do 7 razy

BLAAAABLAAA