↘️ Yerba Mate ANDRESITO Especial Terere - argentyńska despalada o grubo ciętych listkach w stylu "Canchada"
Argentyńska yerba mate pochodząca z powstałej w 1983 roku przetwórni i plantacji Yerbatera Andresito, która słynie z produktów wysokiej jakości. Zawiera grubo krojone listki w stylu "Canchada" oraz niewielką ilość patyczków i pyłu.
Yerba mate Andresito uprawiana jest w najbardziej wysuniętych na północ rejonach prowincji Misiones znajdujących się wokół obszarów chronionych Iguazu National Park. Są to tereny o bardzo niskim zanieczyszczeniu środowiska, a pochodzące stamtąd produkty rolne słyną z wysokiej czystości.
Andresito Terere dzięki specjalnej metodzie krojenia liści, oraz niewielkiej zawartości patyczków i pyłu, świetnie nadaje się do przygotowanie jej na zimno. Pięknie zielony susz będzie również dobrze smakować z sokiem, lub dodatkim cytrusów - możliwości orzeźwiającego terere są nieograniczone. W smaku jest bardzo przyjemna, znajdziesz w niej głównie nuty trawiaste i lekko orzechowe, zostawia miłą cierpkość na języku. Nie przytłacza gorzkim ani dymnym smakiem, dlatego możemy śmiało ją polecić osobom szukającym klasycznego, ale delikatniejszego smaku idącego w parze z porządną dawką pobudzenia.
Składniki:
- yerba mate (Ilex paraguariensis) 100% - kraj pochodzenia: Argentyna
- Susz składający się tylko z selekcjonowanych, grubo ciętych listków i niewielkiej ilości patyczków ostrokrzewu paragwajskiego.
❄️ Spróbuj Yerba Mate na zimno: ❄️
- Zalej susz lodowatą wodą. Pamiętaj nie zimną tylko LODOWATĄ
- Jeśli możesz dodaj kostki lodu
- Poczekaj kilka minut, aż yerba mate uwolni swoją MOC
- Ciesz się chłodzącą mocą TERERE!
♨️ Sposób parzenia w skrócie: ♨️
- Umieścić bombillę w naczyniu,
- nasypać suszu uzupełniając je od 1/3 do 2/3 pojemności,
- zalać wodą o temp. 75-85 stopni C.
- Nie należy mieszać bombillą.
Raz zaparzony susz można ponownie zalewać do 7 razy