HERBATA YERBA MATE KURUPI TRADICIONAL 1KG
Yerba Mate KURUPI to wielka duma dr OSCARA ESTEBANA BENÍTEZA RAPETTIEGO stworzona z miłości do natury w samym sercu Paragwaju.
Założyciel wraz z żoną farmaceutką zakładając markę w 1968 r. miał na celu rozwój zdrowotnych, fitoterapeutycznych oraz spożywczych produktów zgodnych ze światowymi standardami.
Produkty marki KURUPI to przede wszystkim jakość. Yerba Mate KURUPI spożywana jest w wielu krajach Europejskich.
Każda z herbat, która wywodzi się spod skrzydeł Dr Oscara przechodziła latami szereg udoskonaleń.
Susz każdej Yerby marki KURUPI został wysoko wyselekcjonowany o jak najmniejszą ilość pyłu tak aby jej picie stało się znacznie przyjemniejsze.
KURUPI TRADICIONAL ze względu na wyjątkowy okres sezonowania cechuje się o wiele bardziej wyrazistym smakiem niż jej bliźniacza siostra KURUPI CLASICA.
Składniki: YERBA MATE (Ilex paraguariensis)
Smak: wyjątkowo dymny, a przy tym intensywnie gorzki.
Kraj pochodzenia: Paragwaj
Wyprodukowano dla: Realne Ceny Krzysztof Alchimionek - ul. Bagienna 1, 59-220 Legnica.
Jak zaparzyć dobrą Yerba Mate?
Aby przygotować Yerbę w tradycyjny sposób, tak jak zrobił to Indianin Guarani, potrzeba trochę czasu. Ale z pewnością może stać się częścią ceremonii jej picia.
- Napełnij pojemnik Yerba Mate według swoich preferencji. Dla mocniejszego i bardziej intensywnego smaku zalecamy napełnić kubek do ok. połowy.
- Zakryj otwór kubka ręką i potrząśnij nią w górę i w dół. W ten sposób proszek Yerby znajdzie się na górze, co zapobiegnie zapychaniu się Bombilli.
- Napełnij kubek ciepłą (ok. 40°C) wodą (około 1/4) i pozostaw na około 2 minuty. Pozwoli to uniknąć „spalenia” herbaty przez gorącą wodę.
- Dodaj trochę gorącej wody (70°-80°C) do połowy kubka.
- Włóż Bombille, aż dotknie dna kubka.
- Teraz dodaj gorącą wodę (70°-80°C), prawie wypełniając pojemnik (Mate). Nie ma problemu, jeśli niektóre liście pozostaną suche przy pierwszym napełnieniu; w końcu wszystkie liście Yerby dotrą do wody.