Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia: 24 godzin
EAN: 7840127002036
Wysyłka od: 9.99 PLN

HERBATA YERBA MATE KURUPI TRADICIONAL 1KG

Yerba Mate KURUPI to wielka duma dr OSCARA ESTEBANA BENÍTEZA RAPETTIEGO stworzona z miłości do natury w samym sercu Paragwaju.

Założyciel wraz z żoną farmaceutką zakładając markę w 1968 r. miał na celu rozwój zdrowotnych, fitoterapeutycznych oraz spożywczych produktów zgodnych ze światowymi standardami.

Produkty marki KURUPI to przede wszystkim jakość. Yerba Mate KURUPI spożywana jest w wielu krajach Europejskich.

Każda z herbat, która wywodzi się spod skrzydeł Dr Oscara przechodziła latami szereg udoskonaleń.

Susz każdej Yerby marki KURUPI został wysoko wyselekcjonowany o jak najmniejszą ilość pyłu tak aby jej picie stało się znacznie przyjemniejsze.

KURUPI TRADICIONAL ze względu na wyjątkowy okres sezonowania cechuje się o wiele bardziej wyrazistym smakiem niż jej bliźniacza siostra KURUPI CLASICA.

Składniki: YERBA MATE (Ilex paraguariensis)

Smak: wyjątkowo dymny, a przy tym intensywnie gorzki. 

Kraj pochodzenia: Paragwaj

Wyprodukowano dla: Realne Ceny Krzysztof Alchimionek - ul. Bagienna 1, 59-220 Legnica.

Jak zaparzyć dobrą Yerba Mate?

Aby przygotować Yerbę w tradycyjny sposób, tak jak zrobił to Indianin Guarani, potrzeba trochę czasu. Ale z pewnością może stać się częścią ceremonii jej picia.

  • Napełnij pojemnik Yerba Mate według swoich preferencji. Dla mocniejszego i bardziej intensywnego smaku zalecamy napełnić kubek do ok. połowy.     
  • Zakryj otwór kubka ręką i potrząśnij nią w górę i w dół. W ten sposób proszek Yerby znajdzie się na górze, co zapobiegnie zapychaniu się Bombilli.  
  • Napełnij kubek ciepłą (ok. 40°C) wodą (około 1/4) i pozostaw na około 2 minuty. Pozwoli to uniknąć „spalenia” herbaty przez gorącą wodę.
  • Dodaj trochę gorącej wody (70°-80°C) do połowy kubka.
  • Włóż Bombille, aż dotknie dna kubka. 
  • Teraz dodaj gorącą wodę (70°-80°C), prawie wypełniając pojemnik (Mate). Nie ma problemu, jeśli niektóre liście pozostaną suche przy pierwszym napełnieniu; w końcu wszystkie liście Yerby dotrą do wody.

BLAAAABLAAA