Ilex Guayusa Siostra Yerba Mate 100g
Ilex guayusa to rodzaj ostrokrzewu blisko spokrewniony z popularną yerba mate. Napar na bazie guayusy zawiera wiele prozdrowotnych składników. Ponadto cechuje się ponadprzeciętnym stężeniem kofeiny i posiada wspaniały łagodny smak.
Guayusa od wieków stanowi ważny element kultury ekwadorskich i peruwiańskich Indian. Okazuje się niezastąpiona podczas wzmożonego wysiłku fizycznego i psychicznego np. na polowaniach.
Dopiero niedawno guayusa zaczęła wzbudzać zainteresowanie konsumentów spoza południowoamerykańskiego kręgu kulturowego.
Marka Pachamama to pionierski produkt w swojej kategorii na naszym rynku i jednocześnie pierwsza organiczna guayusa z ekologicznej plantacji dostępna w Polsce!
Dodatkowe informacje:
Produkt ekologiczny z certyfikowanej plantacji.
Certyfikat organiczności: PL-EKO-02 (Rolnictwo spoza UE).
Guayusa Pachamama – skład:
100% susz ilex guayusa bez patyczków i jakichkolwiek dodatków.
Guayusa Pachamama – właściwości i cechy prozdrowotne
- Doskonale pobudza. Każda porcja naparu to około 3% czystej kofeiny, guayusa jest więc jednym z najlepiej pobudzających naparów!
- Dwa razy więcej antyoksydantów niż w zielonej herbacie, co przekłada się na doskonałe wsparcie profilaktyki antynowotworowej i poprawę pracy układu krążenia.
- Duże stężenie l-teaniny wspierającej koncentrację przy jednoczesnym zredukowaniu uczucia stresu.
- Zawiera witaminę C i D, chrom, potas, wapń, cynk i magnez.
- Wspomaga pracę układu trawiennego. Idealna na odchudzanie.
- W tradycji indiańskiej bywa wykorzystywana w celu doznawania świadomych snów.
Guayusa Pachamama – przygotowanie naparu
Istnieją dwa sposoby parzenia guayusy:
- W naczynko 200-300ml umieszczamy 2-4 łyżeczki suszu. Dodajemy wrzątek. Naparu możemy skosztować po około 5 minutach parzenia.
- Do gotującej się wody (ok. 500 ml) wsypujemy 2-4 łyżki stołowe guayusy. Gotujemy ją jeszcze przez około 3 minuty i przelewamy do naczyn w celu degustacji.
Szablony produktu
-
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym:
0.1