Yerba Mate Isondu została stworzona przez gupę profesjonalistów zaangażowanych w tworzenie produktu o najwyższej jakości, których łączy wspólna wizja: produkować najwyższej jakości yerba mate, pielęgnując jednocześnie zasady sprawiedliwego handlu i środowisko naturalne. Ich misją jest produkcja yerby, która odzwierciedla wartości, techniki i skrupulatną staranność charakterystyczną dla produkcji rzemieślniczej.
Przy produkcji yerba mate zastosowano system Barbacuá - dedykowany proces, w którym liście przez jeden dzień poddawane są działaniu ciepła ognia drewna, otrzymując w ten sposób esencje z wybranej grupy rodzimych drzew.
Dzięki 24-miesięcznemu leżakowaniu yerba nie powoduje zgagi, jej smak jest słabszy, a zapach delikatniejszy i trwalszy. W tym czasie yerba nabiera korzystnych właściwości, których uzyskanie przy krótszym czasie sezonowania i dojrzewania byłoby niemożliwe.
Ekologiczne opakowania papierowe chronią nie tylko produkt, ale także środowisko, ponieważ ulegają biodegradacji.
Wyprodukowany przez małego i niezależnego producenta z Missiones.
Kraj pochodzenia:
Argentyna
Składniki:
Yerba Mate 100%